Connectiecodes delen

In dit artikel bespreken we hoe je het beste connectiecodes kunt delen in je vestiging, zodat je POS-apparaten kunnen inloggen op de POS (K)-app.

Connectiecodes delen

Je Lightspeed Restaurant POS (K)-app op je apparaat moet worden gekoppeld aan de backoffice door een connectiecode te scannen. Een connectiecode koppelt je POS-apparaat aan een aangewezen apparaatprofiel. Om de connectiecode te kunnen gebruiken om in te loggen met je POS-apparaten, kun je de afbeelding printen of opslaan. Vervolgens kun je de connectiecode scannen of het nummer handmatig invoeren met de camera of het toetsenbord van je POS-apparaat. Nadat je de connectiecode hebt gebruikt om het apparaat te koppelen aan zijn apparaatprofiel voor de POS (K)-app, verschijnt het apparaat in je lijst met aangesloten apparaten in de backoffice.

Opmerking: een connectiecode is vereist wanneer je na het downloaden van de POS (K)-app voor het eerst inlogt. Als je de POS (K)-app ooit van je apparaat verwijdert, moet je opnieuw inloggen met de connectiecode.

Een code printen

Nadat je een connectiecode hebt aangemaakt, kun je de afbeelding printen voor een fysieke kopie.

1. Ga in het hoofdnavigatiemenu in de backoffice naar Configuratie > Apparaten > Connectiecodes.
  2. Selecteer Deze code printen voor de gewenste code.
  3. Volg de instructies op het scherm om de code te printen via een aangesloten printer.

Een code opslaan

Het is niet nodig om een fysieke versie van de connectiecode te hebben. Je POS-apparaat kan een connectiecode scannen vanaf een andere computer of het scherm van het apparaat. Je kunt de connectiecode opslaan als een pdf-bestand als je alleen een digitale versie nodig hebt.

1. Ga in het hoofdnavigatiemenu naar Configuratie > Apparaten > Connectiecodes.
  2. Selecteer Deze code printen bij de gewenste code.
  3. Nu verschijnt het pdf-contextmenu.
  4. Kies hier Bestand opslaan om de code op te slaan.
  5. Selecteer OK.
  6. De code wordt opgeslagen in de downloadmap van je computer.

De app koppelen aan de backoffice

Gefeliciteerd! Je hebt een connectiecode aangemaakt en gedeeld. Nu moet je de POS (K)-app downloaden op je apparaten en de connectiecode scannen om in te loggen. Ga naar Inloggen voor meer informatie over het verbinden van je POS-apparaten met de POS (K)-app.

Wat nu?

Nu je POS-apparaten, apparaatprofielen en connectiecodes in de backoffice hebt aangemaakt, raden wij je aan kassalades en gebruikersportemonnees in te stellen.