Arbeidsrapport

In het Arbeidsrapport worden gegevens weergegeven over een opgegeven tijdsperiode opgesplitst per gebruiker. Dit rapport bevat details over fooien, verkopen, kortingen, gewerkte uren voor elke werknemer, servicekosten en annuleringen. Bovendien kun je het rapport verder aanpassen om te filteren op shifts, labels, btw weer te geven en de rapportageperiode aan te passen.

Afbeelding van het Arbeidsrapport in Lightspeed Backoffice.

Toegang tot de Arbeidsrapport

Ga direct vanuit de backoffice van Lightspeed Restaurant naar het Arbeidsrapport.

1. Log in op de backoffice met je Lightspeed-inloggegevens.
  2. Selecteer Rapporten > Rapporten in het navigatiemenu.
  3. Klik op Arbeidsrapport in de sectie Personeelsrapporten.
  4. Volg de stappen 4.a-4.b om de rapportageperiode aan te passen:
    1. Kies naast de kalender een periode uit het keuzemenu: Dag, Week, Maand, Jaar, Periode.
      Opmerking: als je Periode selecteert, worden een begin- en einddatum weergegeven. Klik na het instellen van de data op Bijwerken.
    2. Klik op het kalenderpictogram en kies een dag uit de kalender.
  5. Je kunt ook klikken op de schakelaar Met inbegrip van belastingen om btw op te nemen in het rapporttotaal.
  6. (Optioneel) Kies een shiftperiode uit het vervolgkeuzemenu in de tabel om het rapport te filteren op shiftperiode.
  7. Je kunt er ook voor kiezen om te filteren op configuratielabel als je labels hebt gemaakt in de backoffice.
  8. (Optioneel) Klik op de naam van een werknemer en bekijk de verkoopgegevens van de werknemer. Schakel tussen tabbladen om de bruto- en nettoverkopen per omzetgroep, rekeningprofiel of statistiekgroep te bekijken.

Kolommen van arbeidsrapporten bewerken

Als je het arbeidsrapport bekijkt in de backoffice, kun je kolommen in- en uitschakelen om gegevens te vergelijken. Als je kolommen in het rapport wilt wijzigen,

1. klik je op Tabel bewerken om de kolomkiezer te openen.
  2. Selecteer de kolommen die je in het arbeidsrapport wilt bekijken door ze in of uit te schakelen.
  3. Als je de volgorde van de kolommen wilt wijzigen, sleep je de kolom naar de gewenste positie.
  4. Klik op Opslaan.

Afbeelding van het Arbeidsrapport in de backoffice van Lightspeed. Een vervolgkeuzemenu genaamd 'Tabel bewerken' is geopend en gemarkeerd.

Als je kolommen bewerkt in het Arbeidsrapport, wordt alleen gewijzigd hoe het rapport wordt weergegeven in de backoffice. Als je het Arbeidsrapport exporteert, zijn alle kolommen zichtbaar in het geëxporteerde bestand.

Het arbeidsrapport begrijpen

In het Arbeidsrapport worden verkoopgegevens weergegeven opgesplitst per werknemer. Hier kun je gewerkte uren, totale omzet, verzamelde fooi en andere verkoopinformatie vergelijken.

• Naam werknemer: Naam van de POS-gebruiker zoals ingevoerd in de backoffice. Klik op de naam van een werknemer om de verkoopgegevens van de werknemer te zien.
  • Uren: Aantal gewerkte uren en minuten.
  • Verkopen: Som van de verkochte items. Berekening: totaalbedrag verkochte items - servicekosten + kortingen + annuleringen.
  • Annuleringen: de waarde van alle geannuleerde bestellingen en items.
  • Servicekosten: de waarde van alle servicekosten toegepast op bestellingen.
  • Kortingen: de waarde van alle kortingen toegepast op bestellingen.
  • Nettoverkopen: Totaalbedrag van alle verkopen. Berekening: totaalbedrag itemverkopen + servicekosten - kortingen - annuleringen
  • Brutoverkopen: Totaalbedrag van alle verkopen. Berekening: totaalbedrag itemverkopen + servicekosten + kortingen - annuleringen
  • Fooien: totale fooi geïnd door werknemers.
  • Totaal geïnd: werkelijk ontvangen betalingsbedrag, berekend als nettoverkoop + fooien.
  • Gemiddelde verkopen/uur: Gemiddelde omzet per gewerkt uur.
  • Gemiddelde verkopen/kassabon: Gemiddelde omzet per kassabon.

Details over werknemersverkopen weergeven

Klik op de naam van een werknemer in de tabel om informatie over de netto- en brutoverkopen van een werknemer, fooien en het totale geïnde bedrag per betaalmethode te bekijken.

Afbeelding van de pagina met werknemersdetails voor het Arbeidsrapport.

Wat nu?

Maandelijkse omzet

In het rapport Maandelijkse omzet staat de maandelijkse omzet van elke omzetgroep uitgesplitst per dag met de mogelijkheid om te filteren op werknemer of POS-apparaat.

Meer informatie

Omzet personeel

In het rapport Omzet personeel worden de algehele verkoopgegevens per gebruiker gemarkeerd. Hier kun je de totale omzet en gemiddelde transacties per werknemer vergelijken.